Prezes spadł jak kamień z serca - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2012)
W dniu, w którym piszę ten felieton, w mediach pojawiła się długo oczekiwana wiadomość: prezes Rady Ministrów odwołał prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia Jacka Paszkiewicza. To niewątpliwie przełom. Ten pięćdziesięcioletni doktor nauk medycznych, specjalista chorób zakaźnych z Gdańska nie zapisał się dobrze w historii polskiego systemu ochrony zdrowia.