Reumatologia „na żywo” – wybrane aktualne problemy - Zimmermann-Górska, Irena (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2012)
Omówiono najważniejsze zalecenia dotyczące diagnostyki i leczenia chorób reumatycznych ustalone przez zespoły ekspertów Europejskiej Ligi do Walki z Chorobami Reumatycznymi ( European League Against Rheumatism – EULAR) i Amerykańskie Kolegium Reumatologiczne ( American College of Rheumatology – ACR), a także wyniki wybranych badań prospektywnych opublikowane w latach 2010–2011.