Zdrowie na kredyt - Tyszka, Anna (Menedżer Zdrowia, 2012)
Problemy finansowe i zadłużenie w ochronie zdrowia są coraz częściej podejmowanym tematem. Ich geneza jest zwykle złożona i wynika z wielu powiązanych ze sobą czynników, a nie tylko pojedynczego zjawiska czy procesu. Są one obecne w różnych formach w wielu systemach opieki zdrowotnej. Jak sobie z nimi radzą poszczególne państwa?