Geriatria – model holenderski - Budziński, Bogusław (Menedżer Zdrowia, 2012)
Trudno o wspólny mianownik dla Holandii i Polski, jeśli chodzi o stosunek do opieki nad osobami starszymi. W Holandii oprócz dużych budżetów ubezpieczenia społecznego przeznaczonych na ten cel stawia się na pomoc zespołową, w Polsce zaś dominuje podejście indywidualne.