Rada (dla) Ministrów - Bogucki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2012)
„Zdrowie dla gospodarki” – to motto tegorocznego Forum Ochrony Zdrowia odbywającego się podczas XXII Forum Ekonomicznego w Krynicy (4–6 września). Ochrona zdrowia jest ważną częścią gospodarki europejskiej, wpływa na jej potencjał i rzeczywistą siłę. Na system ochrony zdrowia należy patrzeć zarówno z perspektywy społecznej, medycznej, jak i ekonomicznej. Właściwe inwestowanie w zdrowie to niezbędny element sukcesu gospodarczego.