W trosce o najmłodszych - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2012)
Od ponad 20 lat polscy specjaliści opieki neonatologicznej pracują nad poprawą losu wcześniaków. Standardy opieki nad najmłodszymi określane w kolejnych dokumentach są na europejskim poziomie. W praktycznych działaniach wciąż jednak jesteśmy w ogonie Europy.