Czy NFZ musi zostać zlikwidowany? - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2012)
Powszechnie krytykowany NFZ, tak jak jego poprzedniczki – kasy chorych, stał się znienawidzonym społecznie i medialnie adresatem wszelkich frustracji i pretensji dotyczących systemu ochrony zdrowia w Polsce. Czy słusznie?