Dziurawa szalupa - Woźniak, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2012)
To jeszcze nie tonący statek. Na razie budżet NFZ na 2013 r. przypomina podziurawioną szalupę. Przedstawiając plan finansowy, prezes funduszu wyraziła się jasno – jest on tworzony na miarę obecnej sytuacji gospodarczej. Tym razem przygotowanie wersji optymistycznej opartej na nierealnych, bo zawyżonych wskaźnikach, mogłoby oznaczać tylko jeszcze większe problemy.