Drogo leczyć czy tanio marnować rozmowa z Katarzyną Kolasą - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2012)
– W Polsce obowiązuje metoda leczenia i rozliczania pracy świadczeniodawcy poprzez odprawianie pacjenta z kwitkiem, czyli receptą – mówi Katarzyna Kolasa.