Koszykówka prewencyjna - Łanda, Krzysztof; Skóra, Karolina (Menedżer Zdrowia, 2012)
Nawet najlepiej rozwinięte i najbogatsze kraje przykładają wielką wagę do racjonalnego wydatkowania funduszy na ochronę zdrowia, gdyż na opiekę zdrowotną – szczególnie przy obecnym tempie rozwoju medycyny – można wydać każdą ilość pieniędzy.