Kropla drąży skałę - Kalbarczyk, Witold Paweł (Menedżer Zdrowia, 2012)
Podczas dyskusji panelowych w trakcie Forum Ochrony Zdrowia XXII Forum Ekonomicznego w Krynicy co najmniej kilkakrotnie z ust polskich i zagranicznych ekspertów, jak również – o dziwo – z ust przedstawicieli Ministerstwa Zdrowia w osobach wiceministrów Sławomira Neumanna i Igora Radziewicza-Winnickiego oraz ministra pracy i polityki społecznej Władysława Kosiniaka-Kamysza padały argumenty za tym, by na zdrowie patrzeć w kategoriach kapitału, w który nie tylko trzeba, lecz także warto inwestować.