Sposób na systemowy ból głowy - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2012)
Zarządzający polskimi placówkami służby zdrowia mają dużą niezależność, jeżeli chodzi o zamawianie informacyjnych systemów medycznych. Przed podjęciem decyzji warto się jednak zastanowić, który z nich wybrać, gdyż sprawnie działający system w ponad 50 proc. wypadków wpływa na diagnozę, a w 20 proc. ją zmienia! Na co zatem zwrócić uwagę?