Innowacyjne pomysły na intensywną terapię - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2012)
W procesie ratowania, a później opieki nad pacjentami w ciężkim stanie nie ma miejsca na błędy i niedociągnięcia. Jak w ten łańcuch przeżycia, szczególnie w trudnym okresie prawnego zawieszenia, wpisują się polskie oddziały intensywnej terapii?