Wylać z kąpielą - Okoniewska, Magdalena (Menedżer Zdrowia, 2012)
30 czerwca 2012 r. zaczęła obowiązywać nowelizacja ustawy o działalności leczniczej. Utrzymała ona przepis dotyczący konieczności uzyskiwania zgody organu założycielskiego przez podmioty chcące zmienić wierzyciela. Przepis, który wszedł w życie 1 lipca 2011 r. wraz z nową ustawą o działalności leczniczej, od początku był krytykowany.