Pomoc czy utrudnienie - Adamska-Golińska, Natalia (Menedżer Zdrowia, 2012)
Rodzice w szpitalach zużywają media i domagają się miejsca do spania. Nikt jednak nie bierze pod uwagę, jaką wartość ma opieka pielęgnacyjna i psychologiczna świadczona przez nich małym pacjentom. Tymczasem polskie szpitale nie są przystosowane do całodobowego pobytu rodzica lub opiekuna przy chorym dziecku.