Paleta zintegrowanych korzyści - Florczyk, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2012)
Realizacja przedsięwzięć, których zakres obejmuje gruntowne renowacje lub też tworzenie od podstaw nowych obiektów służby zdrowia, to jedno z największych wyzwań dla zespołów inwestorów, architektów oraz wykonawców. Obiekty te z uwagi na dużą ilość wykorzystywanych technologii zaliczane są do grupy inwestycji najbardziej wymagających, obok lotnisk, stadionów, centrów wystawienniczych i dużych galerii handlowych.