Gospodarstwa pomocnicze – reaktywacja - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2012)
Szpitale w Polsce znowu zaczęły funkcjonować jak jednostki budżetowe i niczego nie zmieni ich przekształcenie w spółki prawa handlowego, bo sposób finansowania pozostanie taki sam.