Rak skóry okolicy przedusznej czy wznowa raka ślinianki? Znaczenie dobrze zebranego wywiadu - Jackowska, Joanna; Wierzbicka, Małgorzata; Kopeć, Tomasz (Postępy w chirurgii głowy i szyi/Advances in Head and Neck Surgery, 2012)
Autorzy przedstawili przypadek chorej z dwoma niezależnymi i zróżnicowanymi pod względem histopatologicznym nowotworami zlokalizowanymi w obrębie twarzy. Była to koincydencja raka skóry i przyusznicy. Celem opisu tego przypadku jest zwrócenie uwagi na trudności diagnostyczne ze względu na bliską lokalizację obu zmian.