Ewolucja, nie rewolucjaRozmowa z Agnieszką Pachciarz, prezes NFZ - Michalak, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2012)
– Moje priorytety to ambulatoryjna opieka specjalistyczna, a także opieka paliatywna oraz psychiatryczna. Również nasze ostatnie zarządzenia wskazują pewien trend, który będziemy konsekwentnie realizować – porządkowanie relacji AOS – szpital – POZ – mówi Agnieszka Pachciarz.