Uszczęśliwianie na siłę - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2012)
W związku z projektem rozporządzenia ministra zdrowia w sprawie norm czasu pracy oraz zatrudnienia pielęgniarek i położnych rozgorzała dyskusja na temat organizacji pracy personelu pielęgniarskiego i pomocniczego. Przyjrzyjmy się zatem wszystkim obecnym i potencjalnym interesariuszom, tworzącym grupę zawodową tzw. personelu medycznego nielekarskiego, kiedyś zwanego średnim i niższym.