Czterdziestoletni starcy - Gębska, Kamilla (Menedżer Zdrowia, 2012)
Teoretycznie są młodzi i mają całe życie przed sobą. Jednak już widać, że z powodu tempa życia, w którym chcą „mieć” i „być”, pogarsza się ich kondycja zdrowotna. Czterdziestolatkom zaczyna niedomagać serce, pojawiają się problemy naczyniowe, gastroenterologiczne, mają kłopoty z powiększeniem rodziny, cierpią na depresje i zaburzenia emocji.