Obywatelskie nieposłuszeństwo - ., Redakcja (Menedżer Zdrowia, 2012)
Od kilkunastu lat przyznajemy nagrody liderom medycyny, którzy mieli odwagę NIE podporządkować się systemowi, NIE posłuchać tych, którzy zarządzają polską ochroną zdrowia. Gdyby posłuchali, biada im, biada! Musieliby ustawiać pacjentów w kolejkę, szkodzić im, popadać w długi, robić swoją robotę źle.