Pozytywni i otwarciRozmowa z Michałem Kaźmierskim, dyrektorem generalnym Gilead Sciences Polska, inicjatorem programu Pozytywnie Otwarci, zdobywcą tytułu Lidera Roku 2012 w Ochronie Zdrowia – Działalność Charytatywna. - Linowski, Błażej (Menedżer Zdrowia, 2012)
– Eksperci szacują, że ok. 30 tys. osób żyje u nas z HIV, nie wiedząc o tym. Ludzie boją się robić testy. Krajowe Centrum ds. AIDS wykonuje świetną pracę edukacyjną, ale im więcej takich działań, tym lepiej dla nas wszystkich. Postanowiliśmy więc pomóc i chyba się udało. W ciągu dwóch lat przekazaliśmy w ramach programu i konkursu Pozytywnie Otwarci ponad 300 tys. zł na granty dla organizacji pozarządowych i instytucji, które za te pieniądze już zrobiły w Polsce mnóstwo dobrego, a zrobią jeszcze więcej – mówi Michał Kaźmierski.