Polscy kamikadze - Czerkas, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2013)
Sprawne kierowanie współczesnymi organizacjami biznesowymi zależy w znacznym stopniu od właściwego zarządzania ich funduszami i pracownikami. Ciągła konkurencja na rynku oraz ograniczone fundusze i kadra wymuszają ostrożne, a często wręcz asekuracyjne podejście do alokacji zasobów zarówno w organizacjach nastawionych na zysk, jak i non profit. Kim jest dyrektor szpitala w 2013 roku: perfekcyjnym ideałem czy idealnym cynikiem?