Ubezpieczenie obywatelskie - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2013)
Po kilkunastu latach przyszedł czas na przeformułowanie zarówno filozofii uprawnienia do opieki zdrowotnej, jak i sposobu poboru składki na ubezpieczenie zdrowotne. Zainteresowane taką reformą są resorty zdrowia i pracy. O rzeszy Polaków nie wspominając. Co zrobić, by nie zatrudniać armii urzędników do bezsensownego liczenia tzw. składki.