Razem czy osobno - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2013)
Trzeba uniknąć prób modernizowania na siłę stuletnich budynków, by je dostosować do zadań, które z powodzeniem mogą i powinny być realizowane w nowoczesnych placówkach. Dlatego należy przeprowadzić od dawna konieczną konsolidację Centrum Zdrowia Dziecka i Instytutu Matki i Dziecka.