HIV atakuje psychikę - Skonieczna, Aleksandra (Menedżer Zdrowia, 2013)
Mamy coraz większy problem z pacjentami chorymi na AIDS, któremu towarzyszy choroba lub zaburzenie psychiczne. Badania wykazują, że 50–80 proc. osób zakażonych HIV ma problemy psychiczne. Potrzebna jest więc kompleksowa opieka: oprócz leczenia AIDS, także pomoc psychologiczna i prawna.