Tępy dyżur - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2013)
Ostatnie wydarzenia związane ze śmiercią dziecka w województwie łódzkim pokazały słabość systemu i jakości decydentów zarządzających polską ochroną zdrowia. Po tym, jak państwo Owsiakowie wyrazili medialne oburzenie, rozpętała się burza. Ministerstwo Zdrowia nie umiało określić przyczyn stanu rzeczy.