Opis przypadkuNaszyjnik ratujący życie – krążenie oboczne od tętnicy stożka do gałęzi przedniej zstępującej - Cam, Fatih; Gungor, Hasan; Unal, Mustafa; Eryilmaz, Ufuk (Advances in Interventional Cardiology/Postępy w Kardiologii Interwencyjnej, 2013)
W pracy przedstawiono przypadek nadostrego zawału ściany dolnej serca z ratującym życie krążeniem obocznym z tętnicy stożka do gałęzi przedniej zstępującej.