Fakty i mity - Kalbarczyk, Paweł (Menedżer Zdrowia, 2013)
O tym, że współczesna, nowoczesna medycyna powinna być oparta na faktach, nie muszę z pewnością przekonywać czytelników „Menedżera Zdrowia”. Mam jednak wrażenie, poparte wieloma obserwacjami, rozmowami i doświadczeniami, że idea zarządzania opartego na faktach napotyka na ogromny opór, zarówno jeśli chodzi o placówki lecznicze, jak i systemem ochrony zdrowia.