Patent na bałagan - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2013)
Bartosz Arłukowicz w swojej ostatniej wersji „propedeutyki wstępu do założeń planu ewentualnych zmian w systemie” umieścił ciekawy nowy element – kontrolę inwestycji dokonywanych przez podmioty lecznicze. Stworzenie narzędzi do takiej kontroli i mechanizmów jej działania sprytnie przerzucił na regiony, które będą tworzyć regionalną politykę zdrowotną.