Kto zarobi na in vitro - Boruszkowska, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2013)
Zapłodnienie pozaustrojowe będzie refundowane od lipca 2013 r. Tylko przez pierwsze pół roku funkcjonowania programu rząd przeznaczy na ten cel 50 mln zł. Kto zarobi te pieniądze? Zapłodnienie in vitro oferuje w Polsce 55 klinik, ale informacje o swojej działalności podaje tylko 20 z nich. Nikt tych placówek nie sprawdza. Nie ma kryteriów, według których można by je ocenić.