Wymierne wsparcie informatyzacjiRozmowa z Radosławem Moksem, prezesem MEDFinance SA - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2013)
Leasing operacyjny jako usługa jest obłożony podstawową stawką VAT, kredyt wymaga dużej liczby zabezpieczeń i jest trudniej dostępny, poza tym zwykle udziela go strona trzecia, natomiast oferowane przez nas rozwiązanie polega na połączeniu wsparcia merytorycznego i doradztwa w zakresie możliwych metod realizacji inwestycji z zakupem i finansowaniem tego zakupu. Innymi słowy – zamiast prowadzić skomplikowane rozmowy z wieloma partnerami, klient otrzymuje nasze wsparcie podczas realizacji całego projektu, a dzięki temu może zaoszczędzić czas i optymalnie zrealizować inwestycję.