Kontrolować, kontrolować… - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2013)
Ruszyły kontrole nocnej i świątecznej opieki medycznej przeprowadzane przez NFZ. Sam fundusz również został skontrolowany przez NIK. Wnioski: kontrolować, kontrolować… Czy rzeczywiście tędy droga? Przecież w dobie głębokiej informatyzacji umiejętne zaprogramowanie sprawozdawczości może w czasie rzeczywistym stanowić doraźną kontrolę. Czy to, o czym wszyscy wiedzieli – że nocna i świąteczna opieka działa źle – musi się kończyć tragicznymi wypadkami i kontrolami?