Ministerstwo pustych szufladJacek Szczęsny rozmawia z dr. hab. Wojciechem Misińskim, wykładowcą na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu, ekspertem Centrum im. Adama Smitha. (Menedżer Zdrowia, 2013)
– W Polsce ciągle straszy się prywatyzacją. Tymczasem chodzi przecież o zmiany organizacyjno-prawne polegające na tym, że szpital przekształcony w spółkę może być w 100 proc. własnością gminy, powiatu czy województwa. Należy jednak unikać aż tak prostych rozwiązań – mówi Misiński.