Z głowy na nogi (Menedżer Zdrowia, 2013)
– O północy rozpiałyby się koguty, to pianie rozniosłoby się szatańskim echem, w szpitalach leczono by wyłącznie najbogatszych, biednym wyłącznie odejmowano by nogi – tak mniej więcej można streścić propagandę przeciw współpłaceniu w Polsce. A co by się stało naprawdę? Każdy, kto chciałby wykupić polisę, dzięki której uzyskałby lepszy standard opieki, gdyby się poważnie rozchorował, zapłaciłby 10, 20 zł miesięcznie.