Linia życia – sto tysięcy złotych - Skóra, Karolina (Menedżer Zdrowia, 2013)
Czy można wyliczyć, ile kosztuje ludzkie życie? Okazuje się, że nie tylko można, ale i trzeba. Popyt na usługi medyczne jest w praktyce nieograniczony. W jaki sposób państwo polskie reguluje podaż? Jak wyliczono linię życia na 100 tys. zł? Prezentujemy artykuł Karoliny Skóry, dyrektora zarządzającego Fundacji Watch Health Care.