Edukacja czy fikcja - Boruszkowska, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2013)
Każdy lekarz i lekarz dentysta musi przez cztery lata zebrać 200 punktów edukacyjnych. Taki wymóg został wprowadzony 6 listopada 2004 r. z chwilą wejścia w życie rozporządzenia ministra zdrowia (z 6 października 2004 r.) w sprawie sposobów dopełnienia obowiązku doskonalenia zawodowego lekarzy i lekarzy dentystów. Tyle że większość lekarzy w ogóle tego obowiązku nie wypełnia.