Hulaj dusza, piekła nie ma - Adamska-Golińska, Natalia (Menedżer Zdrowia, 2013)
Wojewódzki lub powiatowy, dobrze prosperujący – to będzie najczęściej komercjalizowany szpital w tym roku. Z pierwszych analiz wynika, że do przekształceń przygotowują się głównie bogatsze placówki.