Skąd wziąć pieniądze na inwestycje - Okoniewska, Magdalena (Menedżer Zdrowia, 2013)
Placówki medyczne realizują wiele planów inwestycyjnych. Dotyczą one budowy i rozbudowy, dostosowania obiektów do wymogów NFZ czy standardów unijnych, wyposażenia oddziałów i bloków operacyjnych, zakupu sprzętu do diagnostyki obrazowej, systemów informatycznych bądź termomodernizacji obiektów. Największym problemem przy podejmowaniu decyzji dotyczących takich przedsięwzięć jest pozyskanie funduszy.