Atraumatyczny/idiopatyczny płynotok nosowy w przebiegu ostrego zapalenia zatoki klinowej powikłanego zapaleniem opon mózgowo-rdzeniowych – opis przypadku - Buczkowska, Agata; Leszczyńska, Małgorzata; Kopeć, Tomasz (Postępy w chirurgii głowy i szyi/Advances in Head and Neck Surgery, 2013)
Autorzy przedstawili przypadek chorego skierowanego do Kliniki z podejrzeniem ropnego zapalenia zatoki klinowej powikłanego zapaleniem opon mózgowo-rdzeniowych, u którego śródoperacyjnie stwierdzono płynotok. Celem opisu tego przypadku jest przybliżenie terminu „idiopatyczny płynotok nosowy” oraz sytuacji klinicznych, w których można się z nim spotkać.