Tyle odpowiedzialności, ile wpływu Rozmowa z Krzysztofem Chlebusem, wiceministrem zdrowia - Michalak, Janusz; Gębska, Kamilla (Menedżer Zdrowia, 2013)
– Nie ma mowy o całościowej komercjalizacji szpitali klinicznych. Chcemy objąć specjalną klauzulą trzon szpitali klinicznych, który odpowiada za kształcenie młodych lekarzy. Chodzi o systemowe kontraktowanie łóżek niezbędnych do nauki – mówi Krzysztof Chlebus.