Twarde lądowanie w rzeczywistości - Mołdach, Robert (Menedżer Zdrowia, 2013)
Odnajdywanie analogii między sektorami gospodarki w celu transpozycji najlepszych praktyk i osiągania dzięki temu przewagi konkurencyjnej jest uznaną praktyką. W transporcie lotniczym, jak w rzadko której dziedzinie, można znaleźć mnóstwo podobieństw do opieki zdrowotnej. Analogia pomiędzy transportem lotniczym a ochroną zdrowia jest przedmiotem zainteresowania nauki od kilkunastu lat.