Pacjent sprawdzi lekarza - Stankiewicz, Marek (Menedżer Zdrowia, 2013)
Postęp w farmakologii w ostatnim ćwierćwieczu przerósł wszelkie oczekiwania. Nowe odkrycia są zasługą zarówno uczonych, jak i lekarzy praktyków, którzy skrupulatnie przekazywali im swe doświadczenia i spostrzeżenia. Dziś trudno sobie wyobrazić pracę lekarza bez kontaktu z przemysłem farmaceutycznym. Relacje te muszą jednak spełniać najwyższe standardy etyczne i respektować prawa pacjenta.