Kryzysowe budżety - Wieczorkowska, Anna (Menedżer Zdrowia, 2013)
Po raz pierwszy od 35 lat wydatki na ochronę zdrowia w Europie zmalały. Do tej pory z roku na rok rosły, a w 2010 r. w 24 krajach UE w przeliczeniu na mieszkańca zmniejszyły się o 0,6 punktu procentowego.