Polemika: Kontrolować, kontrolować... (Menedżer Zdrowia, 2013)
Po publikacji felietonu Michała Kamińskiego „Kontrolować, kontrolować...” („Menedżer Zdrowia” nr 2/2013) przeciw jego tezom gorąco zaprotestował Jacek Roleder, dyrektor podlaskiego oddziału NFZ. Nie zgadza się z zarzutem, że jego decyzja o zaprzestaniu kontraktowania chirurgii jednego dnia w okulistyce okazała się błędem. „To był dobry krok” – pisze Roleder w liście do nas. „To było złe posunięcie” – podtrzymuje poprzednie zarzuty Michał Kamiński po zapoznaniu się z treścią listu dyrektora podlaskiego NFZ. Poniżej prezentujemy stanowiska adwersarzy.