Podróż w przyszłość Rozmowa z Genem Saragnese’em, prezesem Imaging Systems w Philips Healthcare, i Victorem Groothengelem, dyrektorem generalnym na Polskę i kraje bałtyckie Philips Healthcare - Gębska, Kamilla (Menedżer Zdrowia, 2013)
Obrazowanie doprowadziło do kolosalnych zmian i wywarło ogromny wpływ na diagnostykę. Dziś często traktujemy je jako coś oczywistego. Należy jednak pamiętać, że stworzenie tomografu komputerowego wyeliminowało chirurgię eksploracyjną. To był olbrzymi przełom – czytamy w wywiadzie.