Rehabilitacją w raka - Krzakowski, Maciej; Sielicki, Przemysław (Menedżer Zdrowia, 2013)
Sytuacja balneologii i medycyny fizykalnej w Polsce jest odmienna niż w wielu innych krajach – są to uznane dziedziny medycyny, szkolenia specjalistyczne lekarzy nadzoruje konsultant krajowy wraz z zespołem konsultantów wojewódzkich, a do rozwoju przyczynia się wprowadzanie nowych zakresów świadczeń finansowanych z funduszy publicznych. Czy dobrze je wydajemy? Czy nie powinniśmy pomyśleć o urynkowieniu lecznictwa sanatoryjnego?