Gwiazdy tamtych (?) lat - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2013)
Powstała inicjatywa powołania stowarzyszenia byłych ministrów zdrowia jako instytucji będącej swoistą radą mędrców. Idea nie najgorsza, wziąwszy pod uwagę bogate doświadczenie tych urzędników w mission impossible , jaką jest pełnienie funkcji decydenta w polskiej ochronie zdrowia. Na razie stowarzyszenie jest w sferze planów. Byli ministrowie i prezesi NFZ swoje doświadczenie wykorzystują więc na innych polach. W wielkiej polityce zostali nieliczni.