Przypominajka - Kozaryn, Radosław (Menedżer Zdrowia, 2013)
Udowodniono naukowo, że stosowanie check-listy na blokach operacyjnych zmniejsza śmiertelność i poprawia skuteczność leczenia. Dlaczego więc (prawie) nikt na świecie jej nie wykorzystuje?